2020. április 16., csütörtök

Református hittan 04.15.


Értékesek vagyunk! 3 osztály

Minden ember úgy születik erre a világra, hogy egyedi. Ugyanolyan ember nincs még egy, mint ő.
Te is egy ilyen különleges ember vagy! Nincs belőled még egy. Nemcsak a tested különbözik, a gondolataid, az érzéseid is. Mint ahogy csúnya ember nincs, nincs buta ember sem. Mindenkiben van szépség, szép a szeme, a haja, a szája vagy akár az ujjai. Csúnya vonás nincs, csak más, amit mi szépnek látunk. Másnak az nem tetszik, amit mi nagyon szépnek látunk. Ami él, az mind szép. Az orrszarvú mamának szép a kis esetlen borja, a gazellának a kecses gidája, az édesanyának a gyermeke. Szép az illatozó rózsa, de szép a szúrós szamárkóró tetején a gyönyörű ciklámen színű virága, amit méhecskék poroznak. Pedig, ha megfogjuk, megszúrja a kezünket.

Minden ember tehetséges valamiben. Úgy születtünk, hogy a pici babában már benne van a matematika tudománya, az sportolás tehetsége, vagy a sakk, zenélés. Van, aki szépen olvas, mesét mond. Ezek nemcsak a mi kincseink. Akik velünk élnek azoknak is hasznára válik. megosztjuk másokkal. A Biblia azt írja, hogy Istentől tálentumot is kapunk. Ez nem egyenlő a tehetséggel. Ez a lelkünk képessége. A szeretetre, a megértésre, a másikért hozott áldozatunk. Ezeket is azért kapjuk, hogy másokért éljünk. Isten bennünket az egymással való közösségre teremtett.
A munkafüzet 67. oldalán a 2. feladat a, és c, pontját oldd meg és küldd el a cedrussuli62@gmail.com címemre a következő órára 04.22.
Jó munkát! Edit néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése