2020. április 8., szerda

Katolikus hittan, Feltámadás


Katolikus hittan
2020. április 8.
3. osztály
Keresd meg a könyvben a 89. oldalt! A jobb felső részén látsz egy úgynevezett húsvéti gyertyát. Ezt nagyszomaton, a feltámadási misében szokás meggyújtani a templomban. A feltámadt Jézust jelképezi. Ez ég minden keresztelőn és gyászmisén is, hiszen fontos, hogy emlékeztessen minket arra az örök életre, amit Jézus ad nekünk. A könyvedben lévő gyertyáról még hiányzik a dátum. Ugyanis minden évben új húsvéti gyertya kerül a templomba, amire ráírják az évszámot. A képen csak ennyit írtak rá: 20. Neked kell kiegészítened úgy, hogy a hiányzó két szám a kereszt vízszintes szára alá kerüljön. 
Fejtsd meg a 89/5. rejtvényt!
A mondatot, amit kaptál, küldd el nekem e-mailben erre a címre:
Vasárnap hajnalban az asszonyok a sírhoz mentek, hogy befejezzék a temetési szertartást. Épp azon tanakodtak, hogyan fogják elhengeríteni azt a nagy követ, ami a sír bejáratát takarja, amikor meglátták, hogy a sír nyitva van, és Jézus nincs benne. Nem értették, mi történt, hiszen a sírt katonák őrizték.
Akkor szembe jött velük Jézus. ÉLT! FELTÁMADT!
Az asszonyok közül Mária Magdolna volt az, aki először beszélt a feltámadt Jézussal, ő vitte meg a hírt az apostoloknak, akik először nem akartak hinni az asszonybeszédnek. Péter és János a sírhoz szaladt és ők is látták, hogy üres. Csak azt a leplet találták ott, amiben nagypénteken Jézus holttestét csavarták. Látták ezt és ők is hinni kezdték, hogy Jézus valóban feltámadt. Még aznap este megjelent a feltámadt Jézus az apostoloknak, pedig zárva tartották az ajtót. Megmutatta nekik a sebeit, evett velük és beszélgetett velük.

Készítsd a szívedet Jézus feltámadásának ünnepére, tégy minél több jót!
Áldott húsvétot Neked!

Ha van kedved egy jó meséhez:

Szeretettel: Veronika nővér


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése