2020. március 18., szerda

Testnevelés

Sziasztok gyerekek! :)

Egy viszonylag hosszabb poszttal jelentkezem ezért kérlek benneteket, hogy figyelmesen olvassátok el. A bejegyzés végén lesz egy link, amelyre rákattintva meg tudjátok nézni és le is tudjátok tölteni, azt amivel készültem nektek. Sok ismerős feladat lesz benne, de lesz sok új feladat is, egyszer legalább próbáljátok ki mindet. :)

Rengeteg szemléltető ábra és leírás van a feladatokhoz, közel tökéletes bemutatással :). Kérek mindenkit, hogy törekedjetek a minél pontosabb feladatvégrehajtásra, mert sokkal többet ér, ha a jóból csinálsz kevesebbet, mint a rosszból többet!

A feladatok elvégzése mellett próbáljatok meg minél több időt a szabad levegőn tölteni. Menjetek ki akár csak sétálni vagy akár futni, kutyát sétáltatni, biciklizni, görkörizni, labdázni, de legalább 1.5-2 órát töltsetek a házon kívül is! Akinek van rá lehetősége ezeket a gyakorlatokat is a szabadban végezze! A tesiórába be lehet vonni anyukát, apukát, kistesót, nagytesót, az egész feladatsor nem több 20 perc fél óránál. :)

A diasoron szereplő feladatok 3 csoportba vannak sorolva:
- Bemelegítés - Minden felsorolt feladat kötelező!
- Erősítés - Ahogy az órákon szoktuk csinálni 4 különböző feladatcsoport van: fekvőtámasz, felülés, törzsemelés, guggolás. Ezek közül mindegyikből EGY feladatot kell kiválszatani és végrehajtani, KÉT körben.
Az ismétlésszám 8 és 12 között legyen, a feladatok közti pihenőidő szükség szerint, de lehetőleg ne legyen több 30 másodpercnél.
Nyújtás - minden felsorolt feladat kötelező!

Ezeket a feladatokat MINDEN NAP csináljátok meg! A bemelegítés és a nyújtás állandó, az erősítő feladatokat viszont variáljátok, próbálgassátok!

Egy példa:
A bemelegítés ÖSSZES feladata, utána
Nehezített fekvőtámasz, felülés fordítással, törzsemelés fordítással és kitörés előre. Ugyanez mégegyszer, utána
A nyújtás ÖSSZES feladata.
Ha így nem világos, akkor nézzétek végig a diasort és ha úgy sem érthető, akkor keressetek bátran! :)

Jó munkát és jó felkészülést, EGÉSZSÉGETEKRE! :)
Denis bá'.

https://drive.google.com/file/d/1DdLy3OEKdYH3QtC467bFsBEAfwtFgvE2/view?usp=sharing




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése