2020. március 26., csütörtök

Matematika 2020.03.26.


Matematika 03. 26.

Matematika Tk. 114.oldal.
2020. 03.26.                                                                             
Kedves Gyerekek!
Köszönöm szépen, hogy mindenki visszaküldte a dolgozatát. Ügyesek voltatok. Nagyon szépen dolgoztatok. Pici hibákat láttam, amit jeleztem is annak, akinél észrevettem. A szöveges feladatnál páran kihagyták a fontos lepéseket. Erre legközelebb figyeljetek oda. Mindenkinek ötös lett, kérlek, írjátok be a tájékoztató füzetbe. Látjátok nem is volt ez olyan nehéz.  
A mai órán új tananyagot fogunk tanulni: A kerület mérése. 114.oldal.
Két logikai lapra lenne szükséged az első feladathoz. Tudom nincs otthon. Rajzoljatok egy háromszöget és négyzetet. Vágjátok ki és ezek lesznek a segítők.


              

Ha készen vagy, húzd végig az ujjad a háromszöget és négyzetet határoló szakaszon. Fogalmazd meg, hogy mit tapasztaltál.  (Az oldalain kell végig húznod az ujjaidat) Azt kell tapasztalnod, hogy bekerítetted a háromszöget és a négyzetet, vagyis végig jártad az oldalakat.
   A következő videót figyeld meg. Szükséged lesz a tankönyvedre, egy vonalzóra és egy radírra. A könyvedet a radír segítségével körbejárod, mintha végig sétálnál rajta. 
Majd a vonalzóval mérd le a tankönyved minden oldalát, jegyezd le a mért cm-t, majd add össze. A tankönyv téglalap tehát nem minden oldala egyenlő. A szemben lévő oldalai egyenlők lesznek. 


Miután megnézted a videót most már következik a Tk. 114.oldal/ 3. feladat. Ezt másoljátok be a füzetbe.






 Tehát a katica körbejár minden oldalt, vagyis bekeríti. Minden oldalt össze kell adni: a+b+c+d-  
A kerület jele: K
Tk. 114. oldal/ 4. feladat. Készítsetek hasonló síkidomokat lehet: gyufa, fogvájó vagy pálcika. Ha 8 cm egy gyufa, akkor a háromszögnél mivel 3 oldal van, ezért:
  8+8+8= 24 cm. de lehet szorzással is 8*3= 24 cm.   A többit is így.


Házi feladat: Mf: 42. oldal: 1.-2. feladat.
Remélem sikerült elsajátítani a mai tananyagot?
Jó munkát!
Anett néni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése