2020. március 20., péntek

Délutáni foglalkozás 2020.03.20.9.óra


Délutáni foglalkozás
2020. 03. 20.
9.óra

Kedves Gyerekek!
A jól végzett munka után jön a megérdemelt uzsonna.
Ha jóllaktatok a délután hátra lévő részére ajánlom, hogy ne a számítógép előtt üljetek, hanem mozogjatok egy kicsit. Folytassuk a tegnap megkezdett  tornagyakorlatokat !
Itt olvashatjátok!

7. gyakorlat
Domborítás, homorítás
Álljunk kis terpeszbe, egyenes tartással, kar leengedve. Domborítsuk a hátunkat, kissé hajoljunk előre, fejünket hajtsuk le, kézfejeinket érintsük össze a hasunk előtt.Ezután lassan egyenesedjünk ki, homorítsuk a hátunkat, karjainkat vigyük hátrafelé. Érezzük, hogy közelednek egymáshoz a lapockáink.
Végezzük el a gyakorlatot 4x.

8. gyakorlat
Karnyújtás összekulcsolt kézzel
Álljunk kis terpeszbe, egyenes tartással, karjainkat, behajlított könyökkel, kulcsoljuk össze magunk előtt (összekulcsolt ökleink az állunk előtt). Lassan nyújtsuk előre összekulcsolt kezünket, ameddig bírjuk, egyenesedjen ki a könyökünk. Megint hajlítsuk be a könyökünket, majd nyújtsuk ki ismét.
Végezzük el a gyakorlatot 6x.

9. gyakorlat
Törzskörzés
Álljunk kis terpeszbe, egyenes tartással, karok magastartásban. Végezzünk törzskörzéseket először jobbra 4x, majd balra 4x körözve. Kis körökkel kezdjünk, majd egyre nagyobb körökkel folytassuk.
Végezzük el a gyakorlatot 4x jobbra, 4x balra.

10. gyakorlat
Pukedli
Zárt állás, kezek a csipőn. Hajlítsuk be a jobb térdünket a bal térd előtt úgy, hogy közben a lábunkat nem emeljük el a talajtól, csak lábujjhegyre állunk. Csere: csináljuk a bal lábbal is. A csipőnk mozog, mintha riszálnánk :).
Végezzük el a gyakorlatot 4x jobbra, 4x balra.

11. gyakorlat
Térdemelés
Állóhelyzet, kis terpesz. A jobb térdet emeljuk lassan a bal könyökhöz, majd vissza. Most emeljük a bal térdet a jöbb könyökhöz és vissza.
Végezzük el a gyakorlatot 4x jobbra, 4x balra.

12. gyakorlat
Légzőgyakorlat
Emeljük fel lassan a karjainkat magastartásba, közben szívjuk be mélyen a levegőt. Lassan engedjük le karjainkat, közben fújjuk ki a levegőt. Ezt a gyakorlatot ismételjük meg 5x.

A hétvégére jó pihenést kívánok NEKTEK és SZÜLEITEKNEK!
                                                                Gyöngyi néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése